Ανακαίνιση κρεοπωλείου

Block157A / Ανακαίνιση κρεοπωλείου

Ανακαίνιση κρεοπωλείου

κωδικός : Ren.Sh.03 

Η δημιουργία του νέου παρασκευαστηρίου του Κρεοπωλείου, αποτέλεσε το έναυσμα για μία γενικότερη ανακαίνιση του καταστήματος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης καθώς και την κατασκευή του παρασκευαστηρίου, προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του υπόλοιπου καταστήματος.

Το οικογενειακό, παραδοσιακό κρεοπωλείο που μετρά πλέον την 4η γενιά κρεοπωλών, ήθελε να κάνει μία ανακαίνιση που να σέβεται μεν την παράδοση του καταστήματος αλλά να δίνει έναν τόνο ανανέωσης και να διαφημίζει στους πελάτες τη νέα του λειτουργία.

Για να τονιστεί το νέο παρασκευαστήριο που προστέθηκε στο πατάρι, επιλέχθηκε η βασική διαμόρφωση να γίνει καθ’ ύψος. Παλιές φωτογραφίες εν ώρα εργασίας των προγόνων των κρεοπωλών μεγεθύνθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση επάνω στην οποία μελετήθηκε η ανακαίνιση. Το ξύλο κοπής, κεντρικό στοιχείο του καταστήματος, οδήγησε στην επιλογή χρήσης ξύλου της συγκεκριμένης απόχρωσης. Ο βασικός τοίχος επενδύθηκε για όλο το ύψος του, σχεδόν 5m, με πλακάκια και επάνω του τοποθετήθηκαν οι φωτιζόμενες ξύλινες κορνίζες. Τα καλώδια των ψυγείων κρύφτηκαν μέσα στο μεγάλο ξύλινο κανάλι που τοποθετήθηκε επάνω στον τοίχο. Το ξύλο αποτέλεσε και το βασικό υλικό από το οποίο σχεδιάστηκαν οι πινακίδες. Η γωνιακή, φωτιζόμενη πινακίδα ¨Κρεοπωλείο¨, ευδιάκριτη από όποιο σημείο των δρόμου έρχεται κανείς, αποτελεί το βασικό στοιχείο της εξωτερικής διαμόρφωσης.

Ο φωτισμός μελετήθηκε έτσι ώστε να τονίζεται το φυσικό χρώμα του κρέατος και να παρέχεται η σωστή φωτεινότητα στον χώρο εργασίας.

Αρχ. Μελέτη-Επίβλεψη:

Αναστασία Θεοδώρου

Μελέτη φωτοτεχνίας :

Σταύρος Γκαρτζονίκας

Αδειοδότηση παρασκευαστηρίου-επίβλεψη κατασκευής :

Θανάσης Θεοδώρου

Διεύθυνση :

Οδός Βασιλέως Πύρρου, Άρτα

Έτος Κατασκευής:

2015

Φωτογραφίες:

2Astudio, BLOCK157A

Category:

Επαγγελματικοί Χώροι